НАЗК внесло французький Auchan до переліку міжнародних спонсорів війни

Для "Ашану" Росія є другим за значенням ринком збуту після Франції.
НАЗК внесло французький Auchan до переліку міжнародних спонсорів війни
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло французьку корпорацію Auchan Holding у перелік міжнародних спонсорів війни. Про це повідомили в НАЗК.

"Підставою для внесення до переліку міжнародних спонсорів війни стало те, що під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну компанія відмовилась від припинення фінансування держави-терориста та не закрила свій бізнес у РФ", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Як зазначили у відомстві, завдяки журналістським розслідуванням The Insider, Le Monde і Bellingcat стало відомо, що від початку повномасштабного вторгнення російська дочірня компанія французького "Ашану" постачала товари російським військовим на окупованих українських територіях під виглядом "гуманітарної допомоги", а також допомагала з виконанням  мобілізаційних заходів у РФ.

"Для "Ашану" Росія є другим за значенням ринком збуту після Франції. Лише у 2020 році російський "Ашан" сплатив 167 мільйонів доларів до російського бюджету. За підрахунками журналістів, це дорівнює вартості 15 літаків СУ-25, 42 танків, 222 ракет "Калібр", або 477 тисячам автоматів АК-74. Ми не можемо дозволити, щоби Росія продовжила отримувати ці кошти, за які потім вбиває українців. Ми хочемо, щоби будь-яким компаніям було соромно співпрацювати з вбивцями. Інститут репутації має діяти, тому ми внесли "Ашан" у перелік міжнародних спонсорів війни", - заявив голова НАЗК Олександр Новіков.

Читайте також:

Раніше НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни такі компанії: Procter&Gamble, OpenWay Group, Danieli, TMS Tankers Ltd., Minerva Marine Inc., Thenamaris Ships Management, Delta Tankers Ltd., Dynacom Tankers Management Ltd., Leroy Merlin, ComNav Technology, Mondi Group/Mondi PLC, eKassir, Liberian International Ship & Corporate Registry та Bonduelle.

Нагадаємо, німецький виробник кави Tchibo вирішив піти з російського ринку.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK