Китайська Kerui Group потрапила до переліку спонсорів війни: у НАЗК назвали причину

Компанія Kerui займає лідерські позиції на глобальному ринку виробників нафтогазового обладнання.
Китайська Kerui Group потрапила до переліку спонсорів війни: у НАЗК назвали причину
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло до переліку міжнародних спонсорів війни Kerui Group - найбільшу китайську промислову групу, що займається дослідженнями, розробкою та виробництвом нафтового та газового обладнання. Про це повідомили в НАЗК.

Читайте також:

"Підставою для такого рішення став той факт, що компанія не лише продовжила постачати свою продукцію в РФ після повномасштабного вторгнення в Україну, а й посилила співпрацю з державою-агресором, зокрема наростивши об'єми експорту у 2022 році майже в 8,5 раза", - йдеться в повідомленні.

Компанія Keruiзаймає лідерські позиції на глобальному ринку виробників нафтогазового обладнання. Її продукція постачається на нафтові та газові родовища в більш ніж 80 країн і регіонів світу. Клієнтами компанії є такі глобальні бренди, як Saudi Aramco, Shell та інші.

Читайте також:

За даними НАЗК, у РФ Kerui працює з 1999 року, але почала значно нарощувати свою присутність саме у 2014 році після введення перших заборон на постачання західного нафтогазового обладнання. У квітні 2015 року Kerui навіть повідомила про готовність почати постачання обладнання до анексованого Криму.

Серед російських клієнтів Kerui підсанкційні "Газпром" та "Лукойл". У червні 2016 року, під час візиту президента РФ Путіна до Китаю, Kerui підписала меморандум про стратегічне співробітництво з компанією "Роснєфть".

Після 24 лютого 2022 року об'єм постачання Kerui у РФ зріс у 8,5 раза та сягнув 5500 тисяч тонн продукції. У жовтні 2022 року офіційний представник Kerui у РФ та ТОВ "Газпром бурение" підписали угоду про співпрацю та стратегічне партнерство.

Читайте також:

"Представники російської промисловості визнають важливу роль Kerui Group для російського нафто-газового сектору та відзначають вклад компанії в реалізацію процесу імпортозаміщення в РФ", - додали в НАЗК.

Раніше ми писали, що НАЗК виключило з переліку міжнародних спонсорів війни провідну світову компанію з постачання суднового палива, ірландську Peninsula Petroleum Limited.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK