Виробника "Ведмедика Барні" включили до переліку міжнародних спонсорів війни

НАЗК внесло американську Mondelez International до списку міжнародних спонсорів війни.
Виробника "Ведмедика Барні" включили до переліку міжнародних спонсорів війни
Ілюстративне фото / Getty Images

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло американську транснаціональну компанію з виробництва продуктів харчування Mondelez International до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомили в НАЗК.

Читайте також:

"Після початку повномасштабної війни багато бізнесів, які дбають про свою репутацію, залишили Росію. Але це не про Mondelez International. Судячи з усього, її менеджерів мало турбує той факт, що, сплачуючи чималі податки до держбюджету РФ, компанія робить свій внесок в забезпечення армії агресора", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що інтереси компанії, що має річний дохід близько $26 млрд і працює в 160 країнах світу, на російському ринку представляє ТОВ "Мон’дэлис Русь", що має три заводи:

  • фабрику "Большевик", яка випускає печиво "Юбилейное", OREO, "Медвежонок Барни" та крекери TUC; 
  • виробництво в Покрові (шоколад Alpen Gold, "Воздушный", Milka та батончик Picnic);
  • завод у Великому Новгороді (жувальна гумка Dirol і льодяники Halls). 

Читайте також:

За підсумками воєнного 2022 року прибуток російського філіалу Mondelez International становив $339 млн (+303% за рік), виручка - понад $1 млрд (+38% за рік). Бюджет РФ компанія поповнила на понад $61 млн податків.

"Це суха фінансова статистика, яка вимірюється життями українських дітей, які більше ніколи не скуштують "Ведмедика Барні", - наголосили в НАЗК.

Як розповіли у відомстві, після російського вторгнення в Україну співробітники Mondelez У Балтійському регіоні, що охоплює Литву, Латвію та Естонію, надіслали петицію генеральному директору компанії Дірку Ван де Путу з проханням припинити весь бізнес у Росії.

Читайте також:

Однак Mondelez відреагувала формально: оголосила про призупинення нових інвестицій та вкладень у рекламу в Росії. Судячи з фінансових показників, російський ринок для компанії залишається перспективним.  

Раніше ми писали, що Національне агентство з питань запобігання корупції внесло індійську компанію CK Birla Group до переліку міжнародних спонсорів війни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK