Міжнародні спонсори війни: НАЗК внесло до переліку турецьку компанію

Жодних спроб засудити війну Росії проти України від керівництва компанії так і не було.
Міжнародні спонсори війни: НАЗК внесло до переліку турецьку компанію
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло до переліку міжнародних спонсорів війни турецького виробника скляної продукції Şişecam Group. Компанія продовжує вести бізнес із РФ і залишається найбільшим у РФ експортером у своїй галузі. Про це повідомляє НАЗК.

Читайте також:

Дохід компанії Şişecam за 2022 рік збільшився до 3,6 млрд дол. США, чистий прибуток збільшився до 740 млн дол. США.

"Від початку російської агресії, у 2014 році, Sisecam Flat Glass здійснює виробництво в напрямку архітектурно-будівельного та автомобільного скла в росії на ОЕЗ "Алабуга" в Республіці Татарстан. Там виробляються й "шахеди", якими росіяни регулярно атакують Україну", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Як розповіли в НАЗК, у РФ консолідовані обсяги виробництва листового скла, склотари та посуду зі скла компанії Şişecam перевищують 1,5 млн тонн на рік, а загальні обсяги інвестицій перевищують 1,25 млрд дол. США. Компанія забезпечує робочі місця для 3414 працівників на своїх заводах у РФ, тим самим створюючи робочі місця та підтримуючи економіку держави-терориста.

Зокрема, дочірні компанії Şişecam Group, які виробляють листове скло, посуд зі скла та скляної тари, за 2022 рік сплатили податків у РФ на понад 11,2 млн дол. США.

Читайте також:

"Російські закони вимагають від роботодавців співпрацювати з владою в мобілізаційній кампанії, наприклад, передаючи особисті дані працівників до військкомату. Попри те, що іноземна компанія може стверджувати, що влада не зверталася до неї з такими питаннями, чим довше компанія залишається в РФ, тим важче буде пояснити, що їй вдалося обійти вимоги цих законів", - додали в НАЗК.

Зазначається, що жодних спроб засудити війну Росії проти України від керівництва компанії так і не було.

Читайте також:

Раніше ми писали, що НАЗК внесло дві провідні харчові корпорації PepsiCo та Mars до переліку міжнародних спонсорів війни.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK