Від 34 тис грн до 680 тис грн: МВС пропонує ввести штрафи для порушників комендантської години

МВС розробило проєкт щодо покарання за порушення комендантської години.
Від 34 тис грн до 680 тис грн: МВС пропонує ввести штрафи для порушників комендантської години
Ілюстративне фото / Getty Images

Міністерство внутрішніх справ України пропонує встановити відповідальність для закладів, які порушують комендантську годину. Про це повідомили в МВС.

Читайте також:

"МВС разом із народними депутатами підготували проєкт, він буде відправлений у Комітет Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності. Вносяться зміни до Кодексу про адмінправопорушення щодо відповідальності керівника суб'єкта господарювання, фізичних осіб-підприємців за роботу під час комендантської години", - заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

За його словами, законопроєкт передбачає доповнення Кодексу України про адміністративні правопорушення новою статтею 210-2, установивши адміністративну відповідальність за порушення суб'єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану.

Так, відповідальність пропонується у вигляді накладення штрафу на керівника суб'єкта господарювання, фізичну особу-підприємця від 34 000 грн до 170 000 грн. За повторне правопорушення протягом одного року з моменту накладення попереднього загрожує штраф від 340 000 грн до 680 000 грн.

Читайте також:

"Ми пропонуємо законодавцям розглянути наші пропозиції і встановити штрафи за роботу таких закладів. Наголошую, що це буде стосуватися адміністративного покарання саме власників суб'єктів господарювання і фізичних осіб-підприємців. Думаю, що в найближчий час Верховна Рада такі пропозиції розгляне", - додав міністр.

Раніше ми писали, що, незважаючи на встановлені на період воєнного стану обмеження, один із закладів Києва працював із порушенням комендантської години та реалізовував відвідувачам алкоголь у заборонений час.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK