Українці пересідають на гібриди: які авто зараз купують

Авто з традиційними двигунами внутрішнього згоряння продовжують домінувати на українському ринку нових авто, але їхня частка в жовтні помітно зменшилась.
Українці пересідають на гібриди: які авто зараз купують
Ілюстративне фото / depositphotos.com

На українському ринку нових легкових авто зростає попит на гібриди та електрокари, а частка машин із бензиновими двигунами в продажах зменшується. Про це повідомляє Укравтопром.

Читайте також:

За даними асоціації, автомобілі з традиційними двигунами внутрішнього згоряння продовжують домінувати на українському ринку нових авто, але їхня частка в жовтні помітно зменшилась. Якщо у вересні вони охоплювали 68% продажів нових легковиків, то в жовтні цей показник зменшився до 65%.

Найпопулярнішими на вітчизняному ринку залишаються авто з бензиновими двигунами. У минулому місяці вони охопили 45% продажів нових авто. Порівняно з вересневим результатом ця частка зменшилась на 1 відсотковий пункт (в.п.).

Читайте також:

Крім того, зменшилася ринкова частка дизельних авто з 22% до 20%.

Водночас на 2 в.п. збільшився сегмент гібридів - до 19%. Електромобілі охопили 15% ринку нових авто, що на 1 в.п. більше, ніж у вересні. Частка авто з ГБО залишилася на колишньому рівні - 1%.

Читайте також:

Лідерські позиції за сегментами посіли:

  • бензинові авто - Toyota RAV-4;
  • дизельні - Renault Duster;
  • гібридні - Nissan Qashqai;
  • електро - Volkswagen ID.4;
  • авто з ГБО - Hyundai Tucson.

Раніше ми писали, що в жовтні 2023 року український автопарк поповнили понад 5,7 тис. нових легкових машин, що на 83% більше, ніж у 2022 році.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK