Буде посилено контроль вантажівок з польського боку - Мініфраструктури Польщі

Влада заявляє, що таким чином виконує вимогу місцевих перевізників
Буде посилено контроль вантажівок з польського боку - Мініфраструктури Польщі
Iwona Castiello d'Antonio / unsplash.com

Польська сторона заявила про намір посилити контроль вантажівок на польсько-українському кордоні на вимогу місцевих перевізників. Про це повідомляє "Європейська правда" посилаючись на заяву польського Міністерства інфраструктури.

Згідно з інформацією відомства, це рішення було ухвалено під час останньої зустрічі із представниками транспортної галузі. Посилення перевірок було однією з основних їхніх вимог, наголосили у міністерстві.

"Сьогодні ми показуємо, що дотримуємося слова: автомобільна транспортна інспекція, Державна податкова адміністрація, прикордонна служба та поліція направили до цього регіону додаткові сили", - заявив міністр інфраструктури Польщі Алвін Гаядур.

За його словами, уряд, обговорюючи проблему в європейських інститутах, вживатиме заходів, спрямованих на усунення недобросовісної конкуренції на ринку вантажних перевезень. Така розмова відбудеться вже найближчим часом – у понеділок, 4 грудня, на саміті Транспортної ради ЄС.

Раніше в українському уряді заявляли, що 1 грудня у Варшаві відбулася зустріч відповідальних за інфраструктуру відомств України та Польщі. Її результатом стало узгоджене зняття польськими перевізниками блокади на кількох пунктах переходу.

Як відомо, 6 листопада розпочався протест польських далекобійників, де вони висунули вимоги до ЄС, зокрема повернути для українських водіїв, які в'їжджають до Євросоюзу, систему отримання дозволів.

Раніше ми писали як ця блокада українсько-польського кордону вплине на вартість продуктів в Україні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK