Сигарети в Україні маркуватимуть по-новому: що зміниться

В Україні оновлюються правила маркування пачок цигарок.
Сигарети в Україні маркуватимуть по-новому: що зміниться
Ілюстративне фото / Getty Images

З 11 січня 2024 року в Україні набувають чинності нові норми щодо маркування пачок тютюнових виробів. Тепер виробники повинні розміщувати на упаковках із сигаретами оновлені графічні зображення. Про це повідомили в Центрі громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я.

Читайте також:

"Це важливий етап імплементації директиви Єврокомісії 40/2014, яка передбачає комплекс заходів для захисту населення від шкоди тютюнових виробів та електронних сигарет", - йдеться в повідомленні.

Так, тепер виробники мають розміщувати на упаковках із сигаретами оновлені графічні зображення з текстом медичних попереджень про шкоду й наслідки куріння на 65% площі пачки та QR-код, який веде на сервіс Центру громадського здоров'я щодо надання допомоги з відмови від куріння "Я кидаю курити". 

Зазначається, що Міністерство юстиції затвердило 14 наборів медичних попереджень (варіантів тексту та ілюстрацій).

phc.org.ua

phc.org.ua

Читайте також:

"27% населення України старше 18 років - теперішні курці. Медичні попередження на упаковках мотивують кинути курити і зменшують привабливість тютюну для людей без сформованої залежності, особливо серед молоді. А QR-код збільшить ефективність медичних попереджень і підвищить успішність спроб кинути курити", - прокоментувала в.о. керівника відділу профілактики неінфекційних захворювань Центру громадського здоров'я Наталя Гриб.

Раніше ми писали, що правоохоронці викрили та припинили діяльність мережі з продажу контрафактних тютюнових виробів на території Києва й області.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK