Нові обмеження для курців в Україні: що заборонено з 11 липня

З 11 липня забороняється реклама тютюнових виробів та продаж е-сигарет і рідин до них.
Нові обмеження для курців в Україні: що заборонено з 11 липня
Ілюстративне фото / Getty Images

З 11 липня в Україні набувають чинності зміни до законодавства (норми Закону №1978), які забороняють рекламу електронних пристроїв для куріння та продаж е-сигарет і рідин до них з ароматичними та смаковими добавками. Про це повідомили в МОЗ.

Читайте також:

Зокрема, зміни передбачають:

  • заборону продажу тютюнових виробів з ароматичними добавками (це енергетичні добавки, вітаміни, кофеїн, таурин; добавки, які роблять викиди диму кольоровими), які могли вводити споживачів в оману щодо наслідків вживання тютюну;
  • заборону продажу сигарет та тютюну для самокруток (зокрема, фільтр, папір, капсула яких містить тютюн або нікотин, або смако-ароматичні добавки);
  • щодо е-сигарет - заборону продажу рідин із нікотином чи без, які містять смако-ароматичні добавки (зокрема, зі смаком фруктів, ментолу чи кофеїну). 

Читайте також:

"Заборона виробництва та продажу тютюнових виробів, е-сигарет та рідин до них із добавками набуває чинності з 11 липня. Проте залишки продукції виробники зможуть розпродавати ще протягом року", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві додали, що законом передбачено штраф за їхню реалізацію особам, які не досягли 18 років, у розмірі 1020 грн, а в разі повторного порушення - 10 200 грн. 

Раніше ми писали, що в Київській області затримали чоловіка, який продавав стіки-пустушки для електронних сигарет. Ділок обдурив щонайменше 300 громадян.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK