Гроші на бізнес: скільки грантів отримали українці на власну справу у 2023 році

За грантовою програмою "Власна справа" українці можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тис. грн.
Гроші на бізнес: скільки грантів отримали українці на власну справу у 2023 році
Ілюстративне фото / depositphotos.com

359 українців визнані переможцями останньої у 2023 році хвилі грантової програми "Власна справа" та отримають від держави 86,5 млн гривень на старт або розширення бізнесу. Загалом минулого року мікрогранти за цією програмою отримали понад 10 тисяч українців на 2,4 млрд грн, повідомила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна.

Читайте також:

"Від початку дії програми в липні 2022 року маємо вже 13,5 тисяч грантоотримувачів, у розвиток бізнесу яких держава інвестує загалом 3 млрд грн. Завдяки цим грантам відкрились тисячі нових підприємств, ще вдвічі більше компаній масштабують свій бізнес, створено понад 25 тисяч робочих місць", - зазначила вона.

Найбільше грантоотримувачів із Львівської області (40 осіб), Вінницької області (32 особи), Київської області (31 особа) та Києва (31 особа). Переважна більшість планує витратити кошти мікрогранту на придбання обладнання, необхідного для ведення бізнесу. 

Читайте також:

Найпопулярнішими сферами, у яких працюватимуть переможці 23 хвилі, є:

  • оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів - 123 особи;
  • тимчасове розміщування й організація харчування - 59 осіб;
  • переробна промисловість - 52 особи.

За грантовою програмою "Власна справа" українці можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тис. грн. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. 

Читайте також:

Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. Однак обов'язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту. 

Раніше ми писали, що українки, які мешкають у Київській та Житомирській областях, можуть отримати грант на відкриття дитячого садка вдома.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK