"Ситуація не в зерні, а в політиці": Зеленський відреагував на блокування кордону з Польщею

Президент України висловив свою оцінку щодо ситуації на польсько-українському кордоні.
"Ситуація не в зерні, а в політиці": Зеленський відреагував на блокування кордону з Польщею
Президент України Володимир Зеленський / t.me/V_Zelenskiy_official

Президент Володимир Зеленський розкритикував блокування польськими фермерами пунктів пропуску на кордоні з Україною. У своєму вечірньому відеозверненні 19 лютого він заявив, що такі обставини не можуть сприйматися як щось нормальне чи буденне.

Читайте також:

"І щодо ситуації, яка щодня демонструє ерозію солідарності. Те, що відбувається на нашому західному кордоні - кордоні з Польщею, не можна сприймати як щось нормальне чи буденне. Потрібна проста й зрозуміла справедливість", - сказав глава держави.

За його словами, через польський кордон проходить лише 5% українського агроекспорту.

Читайте також:

"Тож насправді ситуація не в зерні, а, найімовірніше, у політиці. І під Куп'янськом, неподалік від кордону з Росією, де не стихає ворожа артилерія, новини з кордону з Польщею мають просто знущальний вигляд. Потрібні спільні рішення, раціональні рішення, щоб вийти з цієї ситуації. Рішення наші з поляками передусім та всіх у Європі, кого турбує доля Європи", - додав Зеленський.

Раніше ми писали, що у відповідь на блокування кордону польськими фермерами українські перевізники у вівторок, 20 лютого, почнуть мирну акцію протесту на трьох пунктах пропуску з Польщею.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK