Україна залучила аварійне постачання електроенергії з Румунії, Словаччини та Польщі

Для стабілізації роботи системи застосовуються аварійні відключення, а також залучається імпортна електроенергія для покриття потреб споживачів.
Україна залучила аварійне постачання електроенергії з Румунії, Словаччини та Польщі
Ілюстративне фото / Getty Images

У п'ятницю, 22 березня 2024 року, росіяни завдали масованого удару по енергетиці України. Пошкоджено об'єкти генерації, передачі та розподілу електроенергії. Для стабілізації роботи системи застосовуються аварійні відключення, а також залучається імпортна електроенергія для покриття потреб споживачів. Про це повідомили в Міністерстві енергетики.

Читайте також:

За інформацією Міненерго, через аварійну зупинку кількох блоків ТЕС та ГЕС є певне зменшення обсягу виробництва електроенергії. 

"Для покриття потреб споживачів задіяно аварійне постачання електроенергії із сусідніх країн: Румунії, Словаччини та Польщі. Також планується комерційний імпорт електроенергії", - йдеться в повідомленні.

Також для стабілізації роботи системи в низці областей (Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Одеській, Сумський, Харківській, Полтавській, Кіровоградській) застосовано аварійні відключення.

Читайте також:

"Це тимчасові заходи для з'ясування наслідків атак для подальшого відновлення. У найбільш постраждалих областях триває робота з заживлення об'єктів критичної інфраструктури за тимчасовими схемами та резервним живленням", - додали в міністерстві.

Раніше ми писали, що 22 березня відбулася ракетна атака по Дніпровській гідроелектростанції в Запоріжжі. Були два прямі влучання по ГЕС-2, пошкодження серйозні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK