Україна розширила інструменти захисту авторських прав в інтернеті

Авторські права в інтернет-просторі стануть більш захищеними.
Україна розширила інструменти захисту авторських прав в інтернеті
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Україна приєдналася до низки держав, які будуть наповнювати платформу WIPO ALERT для протидії роботі вебсайтів, на яких порушуються права інтелектуальної власності. Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.

Читайте також:

21 березня 2024 року Мінекономіки ухвалило наказ про затвердження порядку формування та ведення національного переліку вебсайтів, що викликають занепокоєння щодо дотримання прав інтелектуальної власності.

Завдяки  взаємодії Мінекономіки з WIPO через платформу обміну даними WIPO Alert країни-учасники можуть обмінюватися інформацією про потенційні порушення прав інтелектуальної власності в міжнародному масштабі. 

Читайте також:

"Відтепер суб'єкти авторського права та/або суміжних прав можуть подавати до ІР офісу звернення про включення вебсайту, який викликає занепокоєння щодо дотримання прав інтелектуальної власності, до національного переліку таких вебсайтів", - йдеться в повідомленні.

За словами заступника міністра економіки Віталія Кіндратіва, пріоритетним завданням Мінекономіки є забезпечення прозорих умов ведення діяльності у сферах, економічно пов'язаних із розповсюдженням контенту на різних платформах в мережі "Інтернет", зменшенню випадків недобросовісної або непрозорої конкуренції.

Читайте також:

"Що своєю чергою сприяє збільшенню економічної ефективності діяльності легальних учасників у відповідних сферах, удосконаленню нормативно-правового регулювання у сфері інтелектуальної власності, а також підвищенню національних стандартів охорони авторських та суміжних прав в Україні та на міжнародному рівні", - додав він.

Раніше ми писали, що українські підприємці зможуть офіційно використовувати у своїх торгових марках назву держави, її міжнародний код, а також імітацію малого Державного Герба.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK