Укрзалізниця встановила новий рекорд із перевезення вантажів

УЗ перевезла рекордні за час повномасштабної війни 16 млн тонн вантажів у березні.
Укрзалізниця встановила новий рекорд із перевезення вантажів
Офіс Укрзалізниці / facebook.com/Ukrzaliznytsia

У березні 2024 року порівняно з березнем 2023 року у всіх видах сполучення Укрзалізниця перевезла на третину більше вантажів - 16 млн тонн. Це й на 10% більше теж рекордних показників лютого 2024, коли обсяг перевезень сягнув 14,5 млн тонн, повідомили в Міністерстві відновлення.

Читайте також:

"Ріст вантажних перевезень Укрзалізниця демонструє третій місяць поспіль. А березневий результат - найкращий від від початку повномасштабного вторгнення", - йдеться в повідомленні.

Через припортові станції було перевезено 5,3 млн тонн вантажів, з них 2,7 млн тонн зернових. Через західні прикордонні переходи - 3,4 млн тонн, включаючи 484 тисячі тонн зернових.

На експорт у березні 2024 року залізницею було перевезено 8 млн тонн вантажів, з них 3,2 млн тонн - зернові. Загалом на експорт перевезено 51% від усіх вантажів. Обсяг експорту збільшився порівняно з березнем 2023 року більш ніж на половину.

Читайте також:

У внутрішньому сполученні було перевезено 7 млн тонн, що на 11% більше березня 2023 року. Імпортні перевезення зросли на 65% до березня 2023 року й становили 808,3 тис. тонн.

Раніше ми писали, що зростає частка експорту з України європейськими поїздами на західних кордонах.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK