Запорізька АЕС на межі чергового блекауту через росіян: чим це загрожує

Це вчергове загрожує настанням аварійної ситуації на тимчасово окупованій ЗАЕС.
Запорізька АЕС на межі чергового блекауту через росіян: чим це загрожує
ЗАЕС / t.me/energoatom_ua

У четвер, 4 квітня, тимчасово окупована Запорізька атомна електростанція знову опинилася на межі блекауту через російські обстріли. Про це повідомила пресслужба НАЕК "Енергоатом".

Читайте також:

"Сьогодні, 4 квітня 2024 року, о 10:06 унаслідок російських обстрілів відключилася зовнішня повітряна лінія ПЛ-330кВ "Запорізька ТЕС - Феросплавна", через яку тимчасово окупована Запорізька АЕС отримувала живлення від української енергосистеми задля забезпечення власних потреб", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що зараз найбільша в Європі атомна електростанція з'єднана з українською енергосистемою лише лінією електропередачі ПЛ-750кВ "Дніпровська", роботу якої нещодавно було відновлено силами українських енергетиків.

"Це вчергове загрожує настанням аварійної ситуації на тимчасово окупованій ЗАЕС, адже в разі відключення цієї - останньої - лінії зв'язку з вітчизняною енергомережею станція опиниться на межі чергового блекауту, що є важким порушенням умов безпечної експлуатації станції", - підкреслили в компанії.

Читайте також:

У НАЕК заявили, що Запорізька АЕС має негайно перейти під повний контроль України, її законного оператора Енергоатома, а РФ повинна вивести зі станції своїх військових та військову техніку.

Раніше ми писали, що від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Запорізька атомна електростанція (АЕС) пережила вісім повних та ще одне часткове знеструмлення.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK