На Запорізькій АЕС стався частковий блекаут: "Енергоатом" повідомив деталі

Відбулося знеструмлення на шостому енергоблоці ЗАЕС, унаслідок чого запустились дизель-генератори й системи безпеки, які працювали 90 хвилин.
На Запорізькій АЕС стався частковий блекаут: "Енергоатом" повідомив деталі
ЗАЕС / t.me/energoatom_ua

У вівторок, 14 листопада 2023 року, некомпетентні дії окупантів призвели до часткового блекауту на Запорізькій атомній електростанції (АЕС). Про це повідомляє НАЕК "Енергоатом".

Читайте також:

"14 листопада 2023 року через некомпетентність російських загарбників та працівників "Росатома" стався частковий блекаут. Відбулося знеструмлення на шостому енергоблоці ЗАЕС, в результаті чого запустились дизель-генератори і системи безпеки, які працювали 90 хвилин", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в цей час окупаційне керівництво станції з'ясовувало причини знеструмлення та вирішувало, що робити з наслідками, до яких призвели своїми некомпетентними діями.

У НАЕК додали, що ці дані підтверджуються інформацією інспекторів МАГАТЕ, які перебувають на майданчику тимчасово окупованої атомної станції. 

Читайте також:

"Через цілковиту непрофесійність російських окупантів на Запорізькій АЕС постійно відбувається деградація основного обладнання та більшає небезпечних випадків його відмов. Водночас перебування рашистів на найбільшому атомному об'єкті Європи загрожує ядерній та радіаційній безпеці", - заявили в компанії.

В "Енергоатомі" наголошують, що Запорізьку АЕС необхідно негайно повернути під повний контроль законного оператора - НАЕК "Енергоатом", бо лише так гарантуватиметься дотримання ядерної та радіаційної безпеки об'єкта.

Читайте також:

"Від початку окупації Запорізької АЕС рашистами там сталося 7 повних блекаутів. Такі події загрожували всьому континенту, адже окупанти не несуть відповідальності за ядерну та радіаційну безпеку станції", - нагадали в НАЕК.

Раніше ми писали, що вночі 10 серпня тимчасово окупована Запорізька атомна електростанція втратила живлення за основною зовнішньою лінією електропередачі напругою 750 кВ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK