Через обстріл Запорізька АЕС перейшла в режим блекауту: чим це загрожує

Уже всьоме з початку окупації ЗАЕС переходить у режим блекауту.
Через обстріл Запорізька АЕС перейшла в режим блекауту: чим це загрожує
ЗАЕС / Getty Images

Унаслідок ворожого обстрілу в ніч проти 22 травня о 5:26 відключилась остання високовольтна лінія електропередачі Дніпровська 750кВ, від якої живила власні потреби тимчасово окупована Запорізька атомна електростанція. Про це повідомляє НАЕК "Енергоатом".

"Уже всьоме від початку окупації (4 березня 2022 року) української станції російськими терористами ЗАЕС переходить у режим блекауту", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що після втрати зовнішнього живлення, яке є життєво необхідним для роботи насосів охолодження ядерного палива в басейнах витримки та ядерних реакторах енергоблоків, в автоматичному режимі ввімкнулись усі дизель-генератори АЕС. Запасу пального для них вистачить на десять діб.

"У разі неможливості поновити зовнішнє живлення станції протягом цього часу може статись аварія з радіаційними наслідками для всього світу", - підкреслили в НАЕК.

Публікація Енергоатому в Telegram
Публікація Енергоатому в Telegram

Раніше ми писали, що російські загарбники розмістили військову техніку, зброю та вибухівку в приміщенні турбінного відділення енергоблоку №4 Запорізької атомної електростанції.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK