Від'єднав ЗАЕС від енергосистеми України: окупаційному "директору" станції повідомили про підозру

СБУ зібрала доказову базу на ще одного російського чиновника, причетного до поширення окупаційного режиму в тимчасово захопленій частині України.
Від'єднав ЗАЕС від енергосистеми України: окупаційному "директору" станції повідомили про підозру
ЗАЕС / t.me/energoatom_ua

Служба безпеки повідомила про підозру окупаційному очільнику Запорізької АЕС Олегу Романенку, який від'єднав станцію від енергосистеми України. Про це розповіли в СБУ.

Читайте також:

У відомстві розповіли, що раніше росіянин був головним інженером Балаковської атомної електростанції в Саратовській області РФ. Після захоплення української станції Романенко став "директором" створеної загарбниками "експлуатуючої організації Запорізької АЕС", яка входить до структури "Росатому".

Встановлено, що в період з 11 березня до листопада 2022 року він забезпечив виконання вказівки Москви щодо відключення атомної електростанції від об'єднаної енергосистеми України. Надалі "посадовець" організовував роботу атомного об'єкта в інтересах РФ.

"Для цього він підбурював працівників АЕС підтримати окупантів і співпрацювати з ними. У разі незгоди погрожував "звільненням" та переслідуваннями з боку каральних органів РФ", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Слідчі Служби безпеки повідомили Романенку про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни), ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує довічне позбавлення волі.

Раніше ми писали, що СБУ повідомила про підозру нинішньому "голові" Запорізької АЕС Юрію Черничуку, який до тимчасової окупації регіону обіймав посаду заступника головного інженера.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK