Скільки часу знадобиться для відновлення роботи ЗАЕС після деокупації - "Енергоатом"

Зараз окупанти не здатні запустити в роботу хоча б один енергоблок Запорізької АЕС.
Скільки часу знадобиться для відновлення роботи ЗАЕС після деокупації - "Енергоатом"
ЗАЕС / t.me/energoatom_ua

Після звільнення Запорізької атомної електростанції та Енергодара знадобиться мінімум два місяці для знешкодження всіх вибухових пристроїв. Про це повідомили в НАЕК "Енергоатом".

Читайте також:

"Рашисти цілеспрямовано перетворюють найбільшу в Європі АЕС на військову базу, мінуючи все навколо через страх перед ЗСУ", - йдеться в повідомленні.

Щонайменше два місяці необхідно для проведення перевірки стану обладнання, споруд атомної станції та прилеглої території.

Зазначається, що зараз окупанти не здатні запустити в роботу хоча б один енергоблок ЗАЕС, оскільки лінії електропередачі пошкоджені, крім однієї, через яку станція отримує з України живлення на власні потреби.

Читайте також:

Крім того, "Росатому" бракує персоналу, позаяк українські патріоти здебільшого відмовляються співпрацювати з окупантами, а компетенцій російських фахівців не вистачає для організації повноцінної роботи ЗАЕС.

"Через простій Запорізької атомної станції та зупинку всіх її енергоблоків відбувається постійна поступова деградація систем і обладнання. Адже не дотримується необхідний температурний режим їх роботи, а блоки перебувають у холодному неробочому стані. Станція не виробляє електроенергію, а тільки споживає її з української енергосистеми (близько 100 МВт на власні потреби)", - наголосили в НАЕК.

Читайте також:

У разі пошкодження останньої лінії, яка з’єднує ЗАЕС із вітчизняною енергосистемою, станція перейде в режим блекауту й включаться дизель-генератори. У такому аварійному режимі ЗАЕС після ворожих обстрілів працювала вже п'ять разів, однак жодного разу не сталося відключення ще й дизель-генераторів, що несе ризик ядерної чи радіаційної аварії. 

"Поновлення безпеки Запорізької АЕС і повернення її до нормального стану можливе тільки після повного звільнення самої станції та прилеглої території від російських загарбників і передачі контролю над ЗАЕС її легітимному оператору - НАЕК "Енергоатом", - додали в компанії.

Публікація Енергоатому в Telegram
Публікація Енергоатому в Telegram

Раніше ми писали, що 3 січня один із блоків українських АЕС виводиться в плановий капітальний ремонт, який здійснюється раз на чотири роки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK