ЗАЕС все ще несе загрозу – міністр енергетики

На станції досі зберігається ядерне паливо на складах та в активній зоні, зазначив Галущенко.
ЗАЕС все ще несе загрозу – міністр енергетики
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Те, що зараз Запорізька АЕС не працює, не означає, що небезпека відсутня: в активній зоні та сховищах все ще є ядерний матеріал. Про це повідомляє міністр енергетики України Герман Галущенко.

Читайте також:

"Те, що зараз ЗАЕС не працює, не означає, що відсутня небезпека. В активній зоні досі зберігається атомний матеріал. Там ще є сховища відпрацьованого ядерного палива. Будь-який атомний об'єкт - це набір ризиків", - розповів він.

За його словами, Україні відомі всі прізвища зрадників та працівників "Росатому" на ЗАЕС. Їх активно передають до МАГАТЕ.

"Знаємо прізвища всіх зрадників. Знаємо прізвища всіх представників "Росатому", які там знаходяться. Якщо вони думають, що ми не знаємо їхні прізвища, то вони помиляються", - зазначив міністр енергетики.

Також, як повідомив Галущенко, відомі всі прізвища російських атомників, які змінюються щодо ротації на ЗАЕС. Він наголосив, що "прощення" для працівників "Росатому" не буде. Як тільки вони потрапляють у ротацію, то вже вказуються у списку санкцій лише за фактом свого перебування там.

"Людина пройшла величезний шлях, навчалася, навчалася, досягла якогось "стопу" і за одну ротацію це все перекреслюється", - додав Галущенко.

Раніше повідомлялося, що Україна торгуватиме електроенергію з ще однією країною Європи. Регулятор погодив умови для торгівлі електрикою між Україною та Румунією.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK