"Транспортний безвіз": Україна та Чорногорія домовилися про лібералізацію вантажоперевезень

Україна та Чорногорія погодили "транспортний безвіз" для вантажних перевезень.
"Транспортний безвіз": Україна та Чорногорія домовилися про лібералізацію вантажоперевезень
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України домовилось із Міністерстом транспорту й морських справ Чорногорії про лібералізацію всіх вантажних перевезень між країнами з 1 червня 2024 року. Про це повідомила пресслужба Мінінфраструктури.

Читайте також:

Окрім вантажних перевезень, український уряд працює над розвитком регулярного та нерегулярного автобусного сполучення між державами. 

"Важливо забезпечити наявність дозвілів на нерегулярні рейси та можливість відкриття регулярного сполучення. Невдовзі очікуємо відкриття першого регулярного маршруту з Києва до Будви. Щодо нерегулярних дозволів, то цього року маємо доступні звичайні універсальні дозволи та дозволи на маятникові рейси з унікальною можливістю заміни групи пасажирів до 10%", - розповів заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Також під час проведення перемовин було порушено питання можливості безпаритетного виконання пасажирських перевезень українськими компаніями. Наразі сторони погодили, що в разі, якщо чорногорський перевізник відмовляється виконувати маршрут, то українська компанія може обслуговувати цей маршрут самостійно. 

Читайте також:

Як пояснили міністерстві, лібералізація вантажних перевезень, тобто можливість виконувати перевезення без потреби а спеціальних дозволах, доступна до 36 країн, включно з країнами Європейського Союзу.

Раніше ми писали, що Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України й Міністерство інфраструктури та регіонального розвитку Республіки Молдова погодили продовження Угоди про лібералізацію вантажних перевезень між країнами до кінця 2025 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK