Україна переходить на "військовий митний безвіз": деталі

У Міноборони України розповіли про перехід на "військовий митний безвіз".
Україна переходить на "військовий митний безвіз": деталі
66 ОМБр / facebook.com/GeneralStaff.ua

Переміщення зброї та військової техніки через державний кордон України відбуватиметься за аналогічною процедурою, що й у країнах НАТО та ЄС. У Міністерстві оборони назвали це нововведення "військовим митним безвізом" для ЗСУ.

Читайте також:

Зазначається, що для наближення до стандартів НАТО відповідною постановою затверджено документ із назвою "Форма 302". Він використовуватиметься для декларування військової техніки та інших товарів підрозділів ЗС України, держав-членів НАТО та ЄС.

У Міноборони пояснили, що українська "Форма 302" замінює митну декларацію та значно заощаджує час. ЗСУ зможуть переміщувати техніку за кордон на навчання за спрощеною процедурою.

"Це не про формальні зміни у митних процедурах. Форма 302 - це реальний інструмент, який давно й успішно працює в усіх державах НАТО. І запрацює в Україні. Цей крок відображає нашу готовність до інтеграції в НАТО у всіх сферах", - прокоментував заступник міністра оборони Юрій Джигир.

Читайте також:

Також постановою уряду закріплені положення щодо обміну інформацією між Держмитслужбою та Міноборони.

Раніше ми писали, що нова зброя вітчизняного виробництва буде потрапляти на фронт швидше. З 1 листопада Міністерство оборони України суттєво скоротило терміни постачання техніки та зброї до ЗСУ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK