Британія може протестувати в Україні лазерну зброю

Це набагато дешевше, ніж ракети, але є нюанси.
Британія може протестувати в Україні лазерну зброю
ілюстративне фото / Wikipedia.org

Міністр оборони Великобританії Грант Шаппс не виключив передачі Україні лазерної зброї DragonFire для боротьби з російськими дронами. Про це пише ВВС.

Видання повідомляє, що, згідно з планами міноборони Британії, DragonFire мають надійти на службу до 2027 року. У той же час, міністр Грант Шаппс під час спілкування з журналістами не виключив, що ця зброя може з'явитися в Україні раніше.

"Скажімо так, воно необов'язково має бути на 100% ідеальним, перш ніж його можуть отримати українці", - сказав Шаппс. Міністр заявив, що навіть результативність у 70, а не 99,9% DragonFire дозволить використовувати лазер на полі бою.

Читайте також:

У британському оборонному відомстві вважають, що лазерна зброя може стати дешевою альтернативою дорогим ракетам для знищення таких цілей, як дрони. Адже один постріл системи DragonFire коштує лише 10 фунтів.

Однак ВВС зазначає, що в українських умовах використання DragonFire може стати проблематичним. Оскільки «необмежений запас» боєприпасів системи забезпечується надійним джерелом електроенергії, а українська енергосистема перебуває під постійними атаками

Раніше ми писали , що президент України Володимир Зеленський та президент Латвії Едгарс Рінкевичс підписали Угоду про співпрацю у сфері безпеки та довгострокової підтримки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK