В Україні почнуть виробляти компоненти малих модульних реакторів - Міненерго

Енергоатом та Holtec International підписали угоду, яка передбачає створення в Україні потужностей для виробництва та виготовлення ядерних систем, конструкцій і компонентів для малих модульних реакторів.
В Україні почнуть виробляти компоненти малих модульних реакторів - Міненерго
Угоду підписали Енергоатом та Holtec International / mev.gov.ua

В Україні виготовлятимуть компоненти малих модульних реакторів. Відповідний документ в онлайн-режимі підписали в.о. голови правління НАЕК "Енергоатом" Петро Котін і президент та генеральний директор Holtec International Кріс Сінгх, передає пресслужба Міністерства енергетики.

Читайте також:

Як пояснили в міністерстві, угода передбачає створення в Україні потужностей для виробництва та виготовлення ядерних систем, конструкцій і компонентів для малих модульних реакторів, систем зберігання та транспортування відпрацьованого ядерного палива, а також охоплює інші потреби застосування атомної енергії в Україні та інших країнах регіону. 

Котін подякував Holtec за успішну багаторічну співпрацю. 

Сінгх зі свого боку закликав Конгрес США допомогти дружньому українському народу.

Читайте також:

"Підписанню цієї Угоди передував руйнівний удар Росії минулого четверга по електростанції, яка постачає електроенергію Київській області. Українська оборона, ослаблена бездіяльністю Конгресу щодо законопроєкту про фінансову допомогу постраждалій країні, не змогла зупинити більше третини безпілотників і ракет, які зруйнували електростанцію. Відновлення енергетичної інфраструктури країни має розпочатися зараз, щоб зупинити намагання Путіна повністю знищити енергетичні потужності України", - заявив президент та генеральний директор Holtec International.

Нагадаємо, за словами президента Володимира Зеленського, росіяни змогли знищити Трипільську ТЕС на Київщині, бо в України закінчилися ракети для захисту станції.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK