Мінінфраструктури планує отримати $148 мрд на відбудову

Чиновники розкажуть на профільній конференції про свої плани витратити кошти.
Мінінфраструктури планує отримати $148 мрд на відбудову
facebook/Олександр Кубраков

Сьогодні відбувається конференція «Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги». Організаторами заходу є Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури та видання «Українська правда», повідомляють Українські новини.

Потреби України на реконструкцію та відновлення оцінені організаторами у 148 млрд доларів США. «Відбудовувати треба тут і зараз, постійно» - зазначено у анонсі заходу.

Конференцію відкриє розмова Севгіль Мусаєвої з Олександром Кубраковим. Міністром інфраструктури та віце-прем‘єром з питань відновлення.

Головні спікери конференції – керівники Мінінфраструктури, Державного агентства з відновлення та розвитку інфраструктури (голова - Мустафа Найєм), журналісти «Української правди», а також представники компаній-спонсорів конференції. Конференція має алкогольного спонсора.

Після 11 квітня 2024 року, коли росіяни ракетним ударом знищили Трипільську ТЕС на Київщині, в соціальних мережах дорікали Олександру Кубракову та Мустафі Найєму, що в 2023 році підпорядковані їм установи витратили 45,7 млрд грн на фізичний захист електростанцій та підстанцій. Зокрема, на захист «Укренерго» було спрямовано 36 млрд грн, додатково 9,7 млрд грн витратили  на захист енергетичної інфраструктури.

Зокрема на заході "Діалоги про відновлення України", голова Агентства інфраструктури Мустафа Найєм розповідав про історичний проект захисту: «В світі не буде існувати аналогів таких споруд, які ми робимо у нас в Україні. Я кажу про підстанції, які будуть захищені від потрапляння ракет".

Але після кількох нещодавніх атак було знищено 100% генерації Центренерго, та 80% генерації ДТЕК. Ураження електропідстанцій російськими атаками наразі триває у різних областях України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK