Ставка на біометан: інвесторам пропонують бонуси

У Міненерго стверджують, що всі технічні умови для розвитку галузі створено.
Ставка на біометан: інвесторам пропонують бонуси
Міненерго / facebook.com

В Україні планують залучати інвестиції у розвиток виробництва біометану. Для цього є усі технічні умови.

Про це пише Укрінформ із посиланням на слова заступника міністра енергетики Миколи Колісника під час Першого українського форуму з біометану.

Наголошується, що в Україні є все необхідне, щоб швидко підключити виробників біометану до системи транспортування біогазу операторами газорозподільних мереж.

"Інший момент - питання інвестицій у біометан, щоб вони були більш ефективними та рентабельними. На сьогоднішній день у нас є пропозиції від сільського господарства щодо налаштування їхніх бізнес-процесів", - сказав Микола Колісник.

Заступник міністра висловив упевненість, що іноземні інвестори будуть захищені, а їх вкладення – рентабельні. Серед можливих способів залучення виробників він назвав знижки на обладнання через механізм рефінансування.

Читайте також:

Також, за його словами, біометан відіграє стратегічну роль і може стати конкурентоспроможним та привабливим порівняно з іншими енергоносіями.

"Перевага біометану в тому, що його можна виробляти в кожній зоні, де є розподільні мережі. Звичайно, природний газ є важливим, але з біометаном ми отримуємо додаткові можливості та виробників, які можуть виробляти його будь-де", - зазначив Колісник.

Раніше ми писали про те, що Верховна Рада ухвалила закон, який дозволяє українським виробникам експортувати біометан до ЄС.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK