Блекаут в Україні: підприємства можуть уникнути обмежень споживання електроенергії

У Міненерго нагадали, як це зробити.
Блекаут в Україні: підприємства можуть уникнути обмежень споживання електроенергії
Matthew Henry / unsplash.com

На тлі інформації про обмеження споживання електроенергії для промислових підприємств, в уряді нагадали, що можна покривати енергопотреби, використовуючи імпорт. Це дозволить бізнесу уникнути можливих негативних наслідків.

Про це повідомляє прес-служба Міненерго із посиланням на слова міністра енергетики України Германа Галущенко в ефірі телемарафону.

Міністр повідомив, що в умовах російських атак на українську енергосистему Міненерго працює над збільшенням імпорту електроенергії з європейських країн понад встановлені зараз 1,7 ГВт.

«Але є годинник, коли ми не обираємо цей імпорт. Тому зараз проводимо роботу з підприємствами та бізнесом, щоб вони максимально контрактували на імпорт електроенергії, тим самим гарантовано забезпечивши себе електроенергією та посилили стійкість енергосистеми», – зазначив Герман Галущенко.

Читайте також:

Також міністр закликав бізнес використати можливості імпорту, щоб збільшити обсяг електроенергії всередині країни.

Крім того, Міненерго нагадує, що постановою Кабміну від 27 жовтня 2023 р. № 1127 промисловим споживачам гарантовано стабільне постачання електроенергії за умови, що вони імпортують її частину. Зокрема:

  • Обсяг імпорту, необхідний для запобігання відключенням, має становити 50% від фактичного споживання у кожному розрахунковому періоді у жовтні – квітні та 30% – у травні – вересні.
  • До підприємств, що імпортуватимуть електроенергію, не застосовуватимуться обмеження енергопостачання у разі їх впровадження. Можливе лише застосування спеціальних графіків аварійних відключень, введених системним оператором у разі екстреної ситуації для запобігання аварії в об'єднаній енергетичній системі.

Раніше ми писали про те, що з 18:00 до 22:00 для бізнесу та промисловості можливе застосування графіків обмеження потужності.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK