Уперше в Україні медзаклад почав продавати електроенергію: деталі

На дахах трьох поліклінік Хмельницького лікувально-діагностичного центру минулого року було встановлено СЕС загальною потужністю 100 кВт.
Уперше в Україні медзаклад почав продавати електроенергію: деталі
В Україні вперше лікарня почала продавати електроенергію / kompek.rada.gov.ua

З 1 травня 2024 року вперше в Україні медичний заклад почав продавати електроенергію, вироблену на своїх дахових сонячних електростанціях. Про це повідомила пресслужба Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

Читайте також:

Зазначається, що на дахах трьох поліклінік Хмельницького лікувально-діагностичного центру минулого року було встановлено СЕС загальною потужністю 100 кВт.

Тепер коли СЕС виробляє електроенергії більше, ніж поліклініки споживають, вироблений надлишок продається в мережу. За першу добу роботи Хмельницької лікарні в статусі активного споживача було продано в мережу більше 100 кВт-год.

"Цей випадок є унікальним: уперше лікарня стала виробником електричної енергії та видає додаткові кіловати електричної енергії в енергосистему", - прокоментував голова комітету Андрій Герус.

Читайте також:

Механізм активного споживача електроенергії став можливим завдяки ухваленому в червні 2023 року закону щодо відновлення та зеленої трансформації енергетичної системи України.

Раніше ми писали, чи будуть вводити графіки відключення світла в Україні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK