Кабмін готує постанову про справедливе відключення електроенергії

Відповідні доручення дали Міненерго та «Укренерго».
Кабмін готує постанову про справедливе відключення електроенергії
ілюстративне фото / kmu.gov.ua

21 травня на засіданні уряду Міністерству енергетики та компанії «Укренерго» було доручено розробити проект постанови Кабінету міністрів щодо справедливих графіків відключень споживачів.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму ТГ-каналі.

Читайте також:

«Ситуація в енергетиці тяжка. Через значний дефіцит продовжуємо рекордні обсяги імпорту електроенергії з Європи. Але імпорт не дозволяє перекрити втрати від російського терору. Тому «Укренерго» змушене вдаватися до погодинних відключень електроенергії для підприємств та громадян. Зараз дуже важливою є свідома позиція кожного споживача. Вдячний усім, хто економить електроенергію, щоб світло перемогло темряву», – написав Денис Шмигаль.

Він також повідомив, щоб графіки відключень споживачів були раціональними, справедливими та рівномірними надано відповідне урядове доручення Міненерго та «Укренерго» підготувати проект постанови.

«Цей документ також має містити перелік критично важливих для держави об'єктів, які потребують пріоритетного електропостачання, та черговість розподілу граничної потужності між іншими споживачами, які не входять до переліку критично важливих», – наголосив прем'єр.

Раніше ми писали про те, що в Міненерго обіцяють "посильний" тариф на електроенергію для населення:



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK