Запорізькій АЕС загрожує черговий блекаут: що сталося

Наразі ЗАЕС з'єднана з українською енергосистемою лише лінією електропередачі ПЛ-330 кВ "Запорізька ТЕС - Феросплавна".
Запорізькій АЕС загрожує черговий блекаут: що сталося
ЗАЕС / t.me/energoatom_ua

У четвер, 23 травня 2024 року, Запорізька атомна електростанція знову опинилася на межі блекауту. Про це повідомила пресслужба НАЕК "Енергоатом".

Читайте також:

Так, 23 травня о 13:31 відключилася зовнішня повітряна лінія ПЛ-750 кВ  "Дніпровська", що з'єднує тимчасово окуповану Запорізьку АЕС з Об'єднаною енергосистемою України. 

Наразі найбільша АЕС Європи з'єднана з українською енергосистемою лише лінією електропередачі ПЛ-330 кВ "Запорізька ТЕС - Феросплавна". 

"У разі відмови цієї лінії на ЗАЕС станеться черговий повний блекаут, що є важким порушенням умов нормальної експлуатації станції й загрожує розвитком аварії", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

У НАЕК нагадали, що від початку російської окупації ЗАЕС уже пережила вісім повних блекаутів та один частковий із запуском аварійних дизель-генераторів і систем безпеки. Їхня відмова загрожує розвитком ядерної та радіаційної аварії.

Раніше ми писали, що самодіяльність російських фахівців на Запорізькій АЕС може призвести до ядерного інциденту Також існує проблема з достатніми обсягами води для роботи реакторів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK