Путін готовий до припинення вогню: ексклюзив від Reuters

За даними журналістів, російський лідер може продати "перемогу" своєму народу.
Путін готовий до припинення вогню: ексклюзив від Reuters
ілюстративне фото / armyinform.com.ua

Російські джерела повідомляють, що Путін готовий зупинити війну в Україні шляхом переговорів про припинення вогню по нинішній лінії бойових дій. Водночас російський президент продовжить агресію, якщо Київ та Захід не погодяться на ці умови.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на чотири анонімні російські джерела.

«Путін може боротися стільки, скільки потрібно, але Путін також готовий до припинення вогню — щоб заморозити війну», — розповів один із високопоставлених російських джерел.

Читайте також:

Крім того, джерела агентства повідомили, що російський президент дотримується думки, що успіхів у війні наразі достатньо, щоб продати перемогу російському народу, а будь-які нові досягнення на фронті вимагатимуть ще однієї загальнонаціональної мобілізації, чого він хоче уникнути.

Водночас представник Держдепартаменту США у коментарі Reuters заявив, що будь-яка ініціатива щодо встановлення миру має поважати «територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів», і назвав Росію єдиною перешкодою на шляху до миру в Україні.

Він підкреслив, що Кремль ще не продемонстрував якоїсь значної зацікавленості у припиненні війни, якраз навпаки.

Раніше ми писали про те, що президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія має намір розширити війну в Україні, проте Сили оборони готуються до всіх варіантів розвитку подій.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK