РФ б'є по нафтобазах України: експерт відповів, чи це впливає на ринок пального

З початку 2024 року ворог здійснив 10 атак на нафтобази, минулого тижня було знищено дві нафтобази.
РФ б'є по нафтобазах України: експерт відповів, чи це впливає на ринок пального
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З початку повномасштабного вторгнення РФ атакувала 50 нафтобаз та нафтопереробних підприємств України. Незважаючи на обстріли, паливний ринок функціонує стабільно. Про це заявив директор консалтингової групи "А95" Сергій Куюн під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

Читайте також:

"З початку повномасштабної війни було атаковано 50 об'єктів профільної інфраструктури: нафтобази, нафтопереробні підприємства. Нагадаю, що є як великі заводи такі як Укртатнафта, був найбільший завод нафтопереробний, є невеликі, мініНПЗ, їх було півтора десятка, близько п'яти знищено повністю, деякі закрилися для того, щоб убезпечити робітників, деякі були атаковані теж", - розповів експерт.

За його словами, з початку 2024 року ворог здійснив 10 атак на нафтобази, минулого тижня було знищено дві нафтобази.

Читайте також:

Однак, як наголосив Куюн, незважаючи на ворожі обстріли, ринок палива функціонує стабільно. До того ж на ринку постійно спостерігається профіцит усіх марок пального.

Нагадаємо, за словами експерта Сергія Куюна, після підвищення акцизу на пальне ціни на бензин та дизпальне в Україні можуть зрости на 1,5 та 2 грн за літр. Тож розмови про те, що паливо подорожчає до 75-80 грн за літр, не мають жодних підстав.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK