Які ціни на пальне чекати з 1 липня: експерт поділився прогнозом

За словами директора "Консалтингової групи А-95", подорожчання пального може відбутися, а може й не відбутися.
Які ціни на пальне чекати з 1 липня: експерт поділився прогнозом
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні може відбутися подорожчання пального. Про те, що буде з цінами на бензин і ДП з 1 липня, розповів директор "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн в ефірі телеканалу "Еспресо".

Читайте також:

"Насправді більше галасу, ніж того подорожчання, яке може відбутися, а може й не відбутися. Йдеться про те, що реформа розрахована на 4 роки, тобто до 2028 року. І ставка акцизів буде зростати поступово. Перший етап запланований на 1 липня, якщо буде проголосований законопроєкт. Податкова складова на бензин зростає на 1,5 грн, дизпальне - на 2 грн, скраплений газ - на 5,5 грн за один літр", - пояснив експерт.

За його словами, що стосується бензину та дизпалива, то, якби сьогодні вводили акциз, українці взагалі не побачили б жодних змін.

Читайте також:

"Тому що закупівельна вартість падає. Відповідно є можливість компенсації шляхом зниження закупівельної вартості компенсувати підвищення акцизів. По скрапленому газу так не вийде тому, що Кабмін робить більш різкий крок, але навіть після цього подорожчання скраплений газ збереже свою привабливість і буде коштувати десь 55-57% від ціни на бензин", - додав Куюн.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів схвалив проєкт Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо наближення законодавства України до законодавства Європейського Союзу в частині акцизного податку".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK