Експерт підрахував, скільки електрогенерації в Україні можна відновити до зими

Потреби енергосистеми оцінюються в 3,5 ГВт.
Експерт підрахував, скільки електрогенерації в Україні можна відновити до зими
rivage / unsplash.com

До початку опалювального сезону в Україні можливо відновити 200-250 МВт або 7,1% генерації при потребі нашої енергосистеми в 3,5 ГВт.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня" з посиланням на слова директора Центру досліджень енергетики Олександра Харченка в ефірі "UKRLIFE з Людмилою Немирею".

Читайте також:

Видання зазначає, що, за словами експерта, робота йде за багатьма напрямами і багато проектів уже реалізуються. Однак навіть спільні зусилля бізнесу, муніципальних структур та державних компаній дадуть у кращому разі результат за допомогою додаткового обсягу генерації у розмірі до 250 МВт. Цей обсяг генерації експерт вважає оптимістичним сценарієм.

У той же час, як зазначає Харченко, до наступного року цілком можливо встановити додатково від одного гігавата енергетичних потужностей до 1,2 ГВт. Це буде відновлення приблизно 34-35% потреби. Такі темпи будівництва фактично рекордні, оскільки реалізація більшості генеруючих проектів у світі такого обсягу потребує від трьох до п'яти років, адже це для цього необхідні організаційні, інвестиційні та ефективні інженерні рішення.

Раніше ми писали про те, що цього тижня ситуація в українській енергосистемі буде значно складнішою, ніж була до цього.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK