Парламент хоче змінити правила оцінки вартості активів ТОВ

Комітетські слухання щодо реформи законодавства пройшли за участю бізнесу.
Парламент хоче змінити правила оцінки вартості активів ТОВ
Ярослав Рущишин / rada.gov.ua

У Комітеті Верховної Ради з питань економічного розвитку хочуть змінити законодавство, яке регулює діяльність товариств з обмеженою відповідальністю (ТОВ), запровадивши європейські та американські практики. Заплановані зміни торкнуться прив'язки вартості активів ТОВ до ринкової вартості.

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради з посиланням на слова секретаря Комітету ВР Ярослава Рущишина

Читайте також:

«Перші інвестори в Apple та Facebook отримували свої акції відповідно до узгодженої вартості компанії (тобто вартості її активів та капіталізації бізнесу), а не розміру їх статутного капіталу чи номінальної вартості акцій. В Україні вартість активів, наприклад, вартість прав інтелектуальної власності створеного ТОВ може істотно відрізнятися від формального розміру статутного капіталу. Чи справедливо, що розмір частки, яку отримує інвестор залежить від формального розміру статутного капіталу і чи стимулює це зовнішнього та внутрішнього інвестора вкладати свої кошти в розвиток підприємств?», — заявив Ярослав Рущишин.

За його словами, метою удосконалити положення Закону України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» є — дати можливість залучати інвестиції (у формі додаткових вкладів) у капітал без дотримання пропорційності розміру додаткових вкладів у капітал до процентного розміру частки в капіталі.

Депутат також повідомив, що з цього приводу відбулися комітетські слухання, учасниками яких стали народні депутати, представники Мін'юсту, Мінекономіки, Мінфіну, наглядової ради Української асоціації венчурного та приватного капіталу, експертного середовища та бізнес-асоціацій, науковці, аналітики та інші стейкхолдери.

«Поки що спільно напрацьовуємо пропозиції до Рекомендацій слухань у Комітеті щодо вдосконалення законодавства, нормативно-правових актів та проведення організаційних заходів для економічного відновлення України», – наголосив нардеп.

Раніше ми писали про те, що у Верховній Раді зареєстрували законопроект №11331 про промислову політику та прогнозованість реального сектору економіки. Він зокрема передбачає так зване "економічне бронювання" від мобілізації.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK