До 2,2 ГВт: Україна домовляється про збільшення потужності імпорту електроенергії

На сьогодні технічно можливо імпортувати 1,7 ГВт.
До 2,2 ГВт: Україна домовляється про збільшення потужності імпорту електроенергії
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Україна веде переговори з європейськими операторами системи передачі щодо збільшення потужності імпорту електроенергії з 1,7 ГВт до 2,2 ГВт. Про це розповів заступник міністра енергетики Микола Колісник в ефірі телемарафону.

Читайте також:

Він нагадав, що внаслідок останніх восьми масованих атак ворога на енергосистему втрачено більше 9 ГВт потужностей, і зараз основну увагу енергетиків зосереджено на проведенні ремонтної кампанії, щоб повернути в систему ті потужності, які можливо, і збільшити генерацію.

"Паралельно також триває робота з європейськими партнерами для збільшення потужності імпорту. На сьогодні технічно можливо імпортувати 1,7 ГВт. Наразі відбуваються перемовини щодо збільшення цієї цифри до 2,2 ГВт встановленої потужності", - зазначив Колісник.

Він також закликав ощадливо використовувати електроенергію, особливо в спеку, щоб тримати енергосистему більш стабільною.

Читайте також:

"Це допомагає нам збалансувати енергосистему та зменшити погодинні графіки обмеження подачі електричної енергії", - додав заступник міністра.

Раніше ми писали, що 2 липня графіки відключення світла в Україні будуть застосовувати з 00:00 до 24:00.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK