Страхувальники отримають гранти на страхування військових ризиків для малого та середнього бізнесу

Фінустанови можуть подати заявки на фінансування до 15 липня.
Страхувальники отримають гранти на страхування військових ризиків для малого та середнього бізнесу
Austin Distel / unsplash.com

Проект USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу» страхуватиме від військових ризиків мікро-, малі та середні підприємства (ММСП). Для цього організація почала приймати грантові заявки від фінансових посередників, зацікавлених у розвитку інструментів страхування, а загальний бюджет грантової програми становить $1 млн.

Про це повідомляє Forbes Україна з посиланням на USAID.

Читайте також:

Як зазначає видання, надані гранти будуть використовуватись для зниження вартості страхових продуктів для кінцевих страхувальників. А метою грантової програми є розвиток страхового ринку України та підвищення стійкості ММСП до військових ризиків за допомогою страховки.

Також повідомляється, що, завдяки програмі, компанії зможуть знизити ризики при реалізації інвестиційних проектів. Насамперед йдеться про ризики, пов'язані із втратою чи пошкодженням майна внаслідок агресії з боку Росії. Це може допомогти ММСП залучати додаткове фінансування, створювати нові робочі місця та нарощувати обсяги продажу.

За повідомленням USAID, до участі у програмі запрошують юридично зареєстровані в Україні фінансові установи, які мають достатні фінансові та операційні ресурси для сприяння розвитку страхування ММСП від військових ризиків. Окрім того, очікується, що грантові проекти будуть реалізовані протягом наступних 1-2 років, а кінцевий термін подання заявок на отримання грантів – 15 липня.

Раніше ми писали про те, що чекає на автовласників і срахувальників за новим законом про «автоцивілку».



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK