Україна підвищила свій статус у рейтингу доходів на душу населення

Україна з показником $5070 тепер належить до категорії країн з доходами вищими за середні.
Україна підвищила свій статус у рейтингу доходів на душу населення
Volodymyr Hryshchenko / unsplash.com

Україна переведена в категорію країн з доходами вищими за середні. Так, доходи України на душу населення зросли із $4270 до $5070.

Про це свідчать дані Світового банку класифікації країн за рівнем доходу на 2024 фінансовий рік.

Читайте також:

«Підвищення рейтингу України стало результатом відновлення економічного зростання у 2023 році (реальний ВВП зріс на 5,3% після падіння на 28,8% у 2022 році) поряд із скороченням чисельності населення, яке скоротилося більш ніж на 15% з початку вторгнення Росії. Ці фактори були додатково посилені зростанням цін на товари та послуги вітчизняного виробництва, що спричинило значне збільшення номінального ВНД на душу населення на 18,5%. У той час як економіка України була значно послаблена вторгненням Росії, реальне зростання у 2023 році було зумовлене будівельною діяльністю (24,6%), що відображає значне збільшення інвестиційних витрат (52,9%), що підтримують зусилля України щодо відновлення після руйнувань». , - зазначає Світовий банк.

У той же час, за повідомленням СБ, Росія перейшла до категорії країн з високим рівнем доходу.

«Економічна активність у Росії була зумовлена ​​значним зростанням військової активності у 2023 році, тоді як зростання також було зумовлене відновленням торгівлі (+6,8%), фінансового сектора (+8,7%) та будівництва (+6, 6%). Ці фактори призвели до зростання як реального (3,6%), так і номінального (10,9%) ВВП, а ВНД Росії на душу населення виріс на 11,2%», - повідомляють експерти СБ.

інфографіка
інфографіка / worldbank.org

Раніше ми писали про те, що найбільші видобувні компанії України збільшили прибутки у 2023 році.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK