В Україні хочуть заборонити одноразову пластикову продукцію: що відомо

Напрацьовується законопроєкт, який дозволить імплементувати Директиву 2019/904 про зменшення впливу деякої пластикової продукції на довкілля, схвалене Євросоюзом.
В Україні хочуть заборонити одноразову пластикову продукцію: що відомо
Ілюстративне фото / pixabay.com

В Україні планують заборонити виробництво, ввезення, введення в обіг та розповсюдження деякої пластикової продукції, щоб зменшити вплив на довкілля. Про це повідомили в Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів.

Читайте також:

Так, наразі напрацьовується законопроєкт, який дозволить імплементувати Директиву 2019/904 про зменшення впливу деякої пластикової продукції на довкілля, схвалене Євросоюзом.

"Ідучи європейським шляхом, Україна також впроваджує кращі європейські практики в боротьбі за чисте довкілля. Наразі напрацьовується законопроєкт, який дозволить імплементувати Директиву 2019/904 та поступово обмежити обіг пластикової продукції одноразового використання на території України", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зокрема, планується заборонити виробництво, ввезення, введення в обіг та розповсюдження такої продукції, як:

  • гігієнічні ватні палички з пластиковою основою;
  • ємності з пінополістиролу та пластикові ємності у формі блістерного паковання або лотків – для готових харчових продуктів, які споживаються на місці або беруться на виніс;
  • мішалки та соломинки для напоїв;
  • палички, що прикріплюються до повітряних куль;
  • шпажки;
  • одноразові виделки, ножі, ложки, тарілки тощо.

Раніше ми писали, що з 1 лютого 2022 року магазинам України заборонено безкоштовно розповсюджувати пластикові пакети. На них встановлені мінімальні роздрібні ціни від 2 грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK