З 11 липня в Україні почала діяти заборона на продаж ароматизованих та е-сигарет

Що змінюється в регулюванні тютюну з 11 липня.
З 11 липня в Україні почала діяти заборона на продаж ароматизованих та е-сигарет
Ілюстративне фото / Getty Images

З 11 липня 2024 року в Україні заборонено продаж ароматизованих сигарет, тютюну для самокруток, електронних сигарет та рідин до них, а також сигаретних упаковок із неналежним маркуванням. Про це повідомили в Центрі громадянського представництва "Життя", посилаючись на Закон України №1978-XI, який набрав чинності 11 липня 2023 року.

Читайте також:

Зазначається, що закон дав час на реалізацію залишків тютюнових та нікотинових виробів, введених в обіг до набрання чинності відповідних положень, але не довше 12 місяців із дня набрання чинності цим законом.

"Цей термін закінчився, і відсьогодні вказані заборони повністю набули чинності", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

З 11 липня 2024 року всі упаковки тютюнових виробів для куріння мають бути з оновленими медичними попередженнями. Так, на 65% площі найбільшої сторони пачки має бути розміщено зображення хвороб, спричинених курінням, і текст, який застерігає про шкоду та наслідки куріння. 

До того ж з 11 липня заборонено продаж ароматизованих сигарет та е-сигарет.

dpss.gov.ua

Раніше ми писали, що з 11 липня 2023 року в Україні набувають чинності зміни до законодавства (норми Закону №1978), які забороняють рекламу електронних пристроїв для куріння та продаж е-сигарет і рідин до них з ароматичними та смаковими добавками.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK