В Україні оновили форму квитка на автобуси: яка інформація має бути вказана

Тепер квиток може бути довільної форми, головне щоб були відображені основні атрибути, які відповідають потребам пасажирів та вимогам профільного законодавства.
В Україні оновили форму квитка на автобуси: яка інформація має бути вказана
Ілюстративне фото / Getty Images

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури змінило форму квитка на проїзд в автобусних маршрутах. Тепер він може бути довільної форми, головне щоб були відображені основні атрибути, яких потребують пасажири та які вимагає профільне законодавство. Про це повідомила пресслужба міністерства.

Читайте також:

Відповідний наказ набирає чинності через три місяці з дня офіційного опублікування, тобто 19 жовтня. Цей термін дозволить перевізникам підготуватися до використання оновленої форми квитка. 

Серед основних змін:

  • скасовано норму щодо кольору та розміру квитка, тарифних зон, залежно від виду сполучення. Тепер не має значення, якого кольору та розміру буде квиток, головне наявність обов'язкових елементів;
  • визначено обов'язкові реквізити: інформація про маршрут, вартість проїзду, реєстраційний номер квитка, час та дату відправлення і прибуття рейсу, інформація про перевізника та оператора автоматизованої системи обліку оплати проїзду (у разі її запровадження), дані про страхування. Також серед обов'язкових реквізитів строк/термін дії квитка, якщо на маршруті діє автоматизована система обліку оплати проїзду; 
  • врегульовано поняття форми електронного квитка у відповідності з чинним Законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження електронних квитків на автомобільному та міському електричному транспорті", що набув чинності 28 червня.

Читайте також:

Також оновлений наказ визначає, що електронний квиток може бути на телефоні чи будь-якому іншому цифровому гаджеті та є рівноцінним такому, що виготовлений друкарським способом. 

Раніше ми писали, що Верховна Рада України підтримала в цілому законопроєкт №5705, який створює передумови для впровадження електронних квитків на автомобільному та міському електричному транспорті.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK