Гроші на вітер: скільки заробив англійський король Чарльз на вітроенергетиці

Британська корона у 2023/24 фінансовому році отримала рекордний прибуток від ліцензій на офшорну вітрову енергетику.
Гроші на вітер: скільки заробив англійський король Чарльз на вітроенергетиці
Король Чарльз III та королева Камілла / Wikipedia.org

Британська компанія Crown Estate, яка управляє громадською власністю короля Чарльза, повідомила про рекордний прибуток за 2023/24 фінансовий рік у розмірі 1,1 млрд фунтів стерлінгів (1,42 млрд доларів США), чому сприяли доходи від оренди морських вітрових електростанцій.

Про це повідомляє Reuters.

Видання зазначає, що королівські маєтки, що включає ділянки землі і більшу частину морського дна Великобританії, є незалежним комерційним підприємством, прибуток якого надходить до скарбниці. Вони також використовуються як орієнтир для визначення рівня державного фінансування королівської родини.

Читайте також:

Повідомляється, що чистий прибуток Crown Estate за період з квітня 2023 року по 31 березня 2024 року досяг 1,1 млрд фунтів стерлінгів, що вище показника в 442,6 млн фунтів стерлінгів за аналогічний період 2022/23 року, оскільки компанія отримала рекордний прибуток від тендеру на оренду морської вітрової електростанції, проведеного у 2021 році.

Видання нагадує, що британська монархія отримує Суверенний грант на покриття поточних витрат королівських дворів та витрат на поїздки. Він встановлений у розмірі 12% від прибутку від Crown Estate на 2024-25 роки. При цьому, за даними британського міністерства фінансів, загальний розмір суверенного гранту на 2024-2025 роки третій рік поспіль залишиться на рівні 86,3 млн фунтів стерлінгів.

Раніше ми писали про те, що, за словами гендиректора ДПЕК, у найближчій та середньостроковій перспективах найкраще компенсувати зруйновану генерацію допоможе зведення вітрових електростанцій, оскільки така електроенергія найдешевша з погляду повної собівартості кіловату серед інших генерацій і відносно швидко будується.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK