2023 року кожен другий ФОП в Україні відкривала жінка - Мінекономіки

Для підтримки жіночого підприємництва Міністерство економіки запустило грантову програму "СТВОРЮЙ!" із бюджетом у $1 мільйон.
2023 року кожен другий ФОП в Україні відкривала жінка - Мінекономіки
Ілюстративне фото / depositphotos.com

2023 року кожен другий ФОП в Україні відкривала жінка. Кожну третю компанію також очолювала жінка. Про це повідомила міністр економіки Юлія Свириденко під час підсумовування подання заявок на грантову програму "СТВОРЮЙ!" для жінок-підприємиць.

Читайте також:

"У час війни жінки все частіше беруть на себе лідерство. Торік кожен другий ФОП в Україні відкривала жінка. Кожну третю компанію очолювала теж жінка. Але при цьому гендерний розрив досі є щоденною реальністю багатьох українок. Наприклад, дослідження показують, що жінки частіше відкривають малі і мікробізнеси, а в розрізі середніх і великих підприємствах переважають усе ж чоловіки-керівники чи власники. Тож ми запустили програму для підтримки жінок, які є власницями виробництв", - сказала Свириденко.

31 липня завершився прийом заявок на участь у грантовій програмі "СТВОРЮЙ!". Проєкт із бюджетом у $1 мільйон націлений на масштабування та розвиток малого і середнього бізнесу українок у сфері виробництва та переробки.

Читайте також:

Програма стартувала наприкінці квітня, і за цей час оргкомітет отримав більше тисячі заявок від підприємиць з усієї України. Найбільша кількість заявок надійшла від власниць бізнесу з західного (41% від загальної кількості), центрального (18%) та північного (18%) регіонів України. Найменше - зі східного (14%) та південного (9%). 

Зазначається, що програма викликала інтерес серед підприємниць, які прагнуть розширити свої виробничі можливості. Заявки охопили широкий спектр галузей: від косметичної індустрії до меблевого виробництва, від виготовлення пластмасових виробів до будівельних матеріалів. 

"СТВОРЮЙ!" є важливим елементом урядової політики "Зроблено в Україні", а також державної стратегії з подолання гендерного розриву в оплаті праці. 

Читайте також:

Грантові кошти (максимальна сума - $15 000) переможниці програми зможуть витратити на придбання, доставку і монтаж виробничого устаткування, а також не більше 30% гранту - на придбання програмного забезпечення й навчання. 

Раніше ми писали, що українські підприємці можуть отримати до $15 000 на розвиток та масштабування своєї справи. Гранти надають у рамках держпрограми "Створюй".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK