Уряд змінює правила торгівлі у магазинах: що пропонується

Постанова набуде чинності після скасування воєнного стану.
Уряд змінює правила торгівлі у магазинах: що пропонується
Victoriano Izquierdo / unsplash.com

Кабінет міністрів розробив проект Постанови «Про затвердження правил торговельного обслуговування», яка має прийти на зміну застарілим нормам обслуговування українців у торгових точках.

Про це свідчить проект Постанови, опублікований на сайті Мінекономіки

Читайте також:

Серед ключових положень документа:

  • обов'язок для суб'єктів торгівлі розмістити на видному місці інформацію про продавця та суб'єкта господарювання, який організував торгівлю.
  • обов'язок застосовувати реєстратори розрахункових операцій/програмні реєстратори розрахункових операцій у випадках, передбачених законодавством, а споживачеві обов'язково видається розрахунковий документ.
  • обов'язок працівників сфери торгівлі мати спеціальну підготовку у сфері торговельної та виробничо-торгівельної діяльності, зокрема спеціальні курси, індивідуальне навчання, стажування.

Проектом передбачено, що Постанова набуде чинності одночасно з набранням чинності законом «Про захист прав споживачів» від 10 червня 2023 року, тобто після скасування чи припинення воєнного стану в Україні.

Раніше ми писали про те, що платформи загального доступу та дошки оголошень у мережі Інтернет є сторінками для розміщення оголошень, у тому числі й оголошень фізичних осіб (громадян), які не є суб'єктами господарювання. Тому при покупці онлайн товарів та послуг у таких продавців права споживача не можуть бути захищені державою.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK