Бізнес на «ухилянтах»: скільки заробила сімейна пара за невдалу спробу переправити закордон сімох чоловіків

У разі вдалого трансферу всі «клієнти» також мали заплатити від 80 до 120 тис. гривень адміну телеграм-каналу.
Бізнес на «ухилянтах»: скільки заробила сімейна пара за невдалу спробу переправити закордон сімох чоловіків
ілюстративне фото / armyinform.com.ua

Прикордонники Подільського та Одеського загонів у прикордонній зоні зупинили два легкові автомобілі «Mercedes» та «Hyundai». Водії намагалися незаконно переправити через кордон сім чоловіків призовного віку.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Читайте також:

Зазначається, що водіями виявились чоловік та дружина, які виконували вказівки організатора – адміна телеграм-каналу. Останній давав інструкції щодо маршруту руху до Молдови через придністровський сегмент. За свою допомогу по доставці подружжя отримало по 200 доларів США з кожного пасажира та по 10 тис. гривень від організатора.

Повідомляється, що у разі вдалого трансферу всі клієнти мали заплатити від 80 до 120 тис. гривень адміну телеграм-каналу. Проте на околиці міста Балта Подільського району всіх учасників незаконної мандрівки затримали прикордонники.

У Держприкордонслужбі наголосили, що у діях водіїв вбачаються ознаки кримінального злочину, передбаченого ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України», щодо них направлено повідомлення до Нацполіції. А на «пасажирів» складено адмінпротоколи за ч.2 ст.204-1 КУпАП «Незаконний перетин або спроба незаконного перетину державного кордону України» та справи направлені до суду.

dpsu.gov.ua

Раніше ми писали про те, що українські прикордонники затримали порушника, який намагався перетнути кордон із Румунією в стилі Джеймса Бонда, використовуючи підводний скутер замість традиційного човна.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK