В Україні викрили підприємця, який поставив для ЗСУ браковані FPV-дрони

Оборудку організував директор приватної компанії з Київської області, яка спеціалізується на виробництві безпілотних систем.
В Україні викрили підприємця, який поставив для ЗСУ браковані FPV-дрони
Підприємець поставив для ЗСУ браковані FPV-дрони / ssu.gov.ua

Правоохоронці заблокували схему розкрадання держбюджету на закупівлі БпЛА для Сил оборони. Про це повідомила пресслужба Служби безпеки.

Читайте також:

За даними слідства, оборудку організував директор приватної компанії з Київської області, яка спеціалізується на виробництві безпілотних систем.

На початку цього року підприємець виграв тендер на придбання 1 тис. FPV-дронів для потреб ЗСУ, що проводила Нетішинська міськрада. Загальна вартість укладених контрактів становила 16,4 млн грн, з яких, за даними слідства, власник компанії-виробника вкрав майже третину.

Читайте також:

"Для реалізації схеми підрядники встановили на безпілотники навігаційне обладнання низької якості. Йдеться про відеокамери та відеопередавачі, які не відповідали заявленим вимогам до технічних характеристик БпЛА", - йдеться в повідомленні.

Тим самим фігурант штучно занизив вартість виробництва дронів, а отриману "різницю" привласнив. "Накрутка" на кожному безпілотнику становила від 4 до 7,5 тис. грн залежно від його виду.

Читайте також:

На підставі доказової бази підприємцю оголосили про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання фігуранту запобіжного заходу. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що правоохоронці повідомили про підозру ексначальнику одного з військових навчальних центрів, начальнику медичної служби цього центру та восьми приватним підприємцям за фактом постачання неякісних військових аптечок.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK