В Україні з'явилися два нові індустріальні парки: скільки робочих місць створять

Тепер в Україні зареєстровано вже 90 індустріальних парків майже в усіх областях України.
В Україні з'явилися два нові індустріальні парки: скільки робочих місць створять
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні з'явилися два нові індустріальні парки: парк "Сокиряни Індастрі ХАБ" на території м. Сокиряни в Чернівецькій області та парк "КИТ" на території м. Бучі Київської області. Таке рішення схвалили на засіданні уряду 16 серпня, повідомили в Міністерстві економіки.

Читайте також:

"Обидва індустріальні парки створять близько 1350 робочих місць у сфері промисловості. Пріоритетом уряду є відхід від сировинного виробництва до глибокої переробки, зокрема, розвитку промислового виробництва товарів з акцентом на товари з високою доданою вартістю. Тепер в Україні зареєстровано вже 90 індустріальних парків майже в усіх областях України", - зазначив заступник міністра економіки України Віталій Кіндратів.

На території індустріального парку "Сокиряни Індастрі ХАБ" будуть виробляти будівельні матеріали, будівельні металеві конструкції та вироби, електричне устаткування та іншу технічну продукцію. 

Читайте також:

Індустріальний парк "КИТ" також спеціалізуватиметься на переробній промисловості. Тут вироблятимуть будівельні вироби з пластмаси, металеві двері та вікна тощо.

Ініціатори створення парків можуть залучати як приватне, так і державне фінансування. Крім того, внесення до реєстру дає право на отримання державного стимулювання.

Читайте також:

Загальний розмір інвестицій індустріального парку "Сокиряни Індастрі ХАБ" може скласти 620 млн грн у період з 2024 по 2026 роки, інвесторами стануть компанії з ОАЕ та Німеччини. Індустріальний парк "КИТ" планує залучити на розбудову приватні та кредитні кошти обсягом 1,75 млрд грн.

Раніше ми писали, що 9 серпня Кабінет Міністрів ухвалив рішення включити парки "Ма'рижани" та "Добросин Інвест Парк" до Реєстру індустріальних парків.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK