Україна та РФ хочуть домовитися про мораторій на удари по енергетичній інфраструктурі – західні ЗМІ

Катар обговорює з Києвом та Москвою угоду про взаємне припинення атак на енергетику протягом останніх двох місяців.
Україна та РФ хочуть домовитися про мораторій на удари по енергетичній інфраструктурі – західні ЗМІ
Pavel Neznanov / unsplash.com

Україна та Росія мають намір провести в Катарі непрямі переговори щодо угоди про припинення ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури.

Про це пише The Washington Post із посиланням на неназваних дипломатів.

Видання зазначає, що Україна та Росія збиралися направити делегації в Доху цього місяця для припинення ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури з обох боків. Однак непрямі переговори, в яких катарці виступали посередниками і зустрічалися окремо з українською та російською делегаціями, були зірвані несподіваним вторгненням України в Курську область.

Читайте також:

Повідомляється, що дипломат, поінформований про переговори, повідомив, що російські урядовці відклали зустріч із катарськими посадовцями після вторгнення України на захід Росії. Московська делегація охарактеризувала це як «ескалацію», сказав дипломат, додавши, що Київ не попереджав Доху про свій транскордонний наступ. Водночас Росія "не скасувала переговори, вони сказали: дайте нам час", - сказав дипломат.

При цьому, як пише видання, Україна у будь-якому разі хотіла відправити свою делегацію до Доху, але Катар відмовився, бо не вважав односторонню зустріч корисною. А у відповідь на питання видання в адміністрації президента України заявили, що саміт у Досі відкладений «через ситуацію на Близькому Сході», проте він відбудеться у форматі відеоконференції 22 серпня, після чого Київ проведе консультації із партнерами щодо реалізації обговорених питань.

Зазначається, що Кремль та Білий дім не відповіли на прохання прокоментувати ситуацію. При цьому Катар обговорює з Києвом та Москвою угоду про мораторій на атаки на енергетику протягом останніх двох місяців. А один із чиновників сказав, що обидві сторони домовилися про саміт у Досі, і залишилося опрацювати лише незначні деталі. Водночас інше джерело повідомило, що «після Курська росіяни відмовилися».

Раніше ми писали про те, що Україна веде переговори з європейськими операторами системи передачі щодо збільшення потужності імпорту електроенергії з 1,7 ГВт до 2,2 ГВт.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK