Європейці в червні наторгували з РФ лише на 5 млрд євро: хто в лідерах

Це найнижчий показник із вересня 1999 року.
Європейці в червні наторгували з РФ лише на 5 млрд євро: хто в лідерах
Christian Lue / unsplash.com

У червні 2024 року товарообіг РФ та ЄС становив 4,9 млрд євро, опустившись на 10%, що є найнижчим показником з вересня 1999 року, коли товарообіг дорівнював 4,6 млрд євро.

Про це повідомляє "Економічна правда" з посиланням на дані Євростату.

Читайте також:

Зазначається, що згідно з даними, у червні постачання російських товарів до ЄС скоротилося на 14% порівняно з травнем і склало 2,5 млрд євро.

Повідомляється, що основу російського експорту до Євросоюзу склали газ (1,1 млрд євро), нафта та нафтопродукти (333 млн євро), а також залізо та сталь (164 млн євро).

Видання зазначає, що водночас постачання європейської продукції до Росії в червні знизилося на 5% у місячному вираженні — до 2,4 млрд євро. Ключовими категоріями європейського експорту до РФ були фармацевтична продукція (634 млн євро), обладнання (262 млн євро) та оптичні інструменти (203 млн євро).

«За інформацією Євростату, найбільше падіння торгівлі у червні сталося з Португалією – у 4,3 рази. А також із Чехією та Ірландією приблизно вдвічі. При цьому з деякими країнами товарообіг збільшився у червні. Так, торгівля збільшилася з Болгарією та Румунією на 15%», – наголошує видання.

Раніше ми писали про те, що жителі Португалії, Іспанія та Естонії найбільше вірять у швидкий вступ України до ЄС до 2030 року, а німці, болгари та чехи найбільш скептичні щодо наших європерспектив.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK