Укрпошта змінила правила оплати за посилки для ФОП: що нового

Заборонена виплата переказів післяплати готівкою фізичним особам-підприємцям (ФОП).
Укрпошта змінила правила оплати за посилки для ФОП: що нового
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З 30 серпня 2024 року Укрпошта припинила приймати для пересилання відправлення з переказом післяплати готівкою, якщо відправниками є фізичні особи-підприємці. Про це повідомила пресслужба компанії.

Читайте також:

Відповідно до змін до "Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні", внесених НБУ, заборонена виплата переказів післяплати готівкою фізичним особам-підприємцям (ФОП). Перекази післяплати можуть бути виплачені лише на картку або поточний рахунок ФОП.

"Суб'єкти господарювання здійснюють розрахунки готівкою між собою і з фізичними особами через касу як коштами, отриманими як готівкова виручка, так і коштами, одержаними у надавачів платіжних послуг. Такі розрахунки проводяться також шляхом внесення готівки до надавачів платіжних послуг для подальшого переказу коштів на рахунки суб'єктів господарювання", - цитує Укрпошта постанову Національного банку.

Читайте також:

За інформацією пресслужби, усі послуги, надані до 30 серпня, будуть завершені відповідно до законодавства, що діяло на момент прийняття відправлення.

Раніше ми писали, що Національний банк України оновив порядок ведення касових операцій у національній валюті в Україні з метою приведення його у відповідність з актуальними вимогами законодавства та нормативно-правовими актами регулятора.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK